Hitta e-boken

Gratis e-bokläsare för iPad, iPhone och iPod

E-böcker finns i format för de flesta datorer, telefoner, pekplattor och läsplattor. De tre vanligaste formaten är ePub (.epub), pdf (.pdf) och Mobipocket (.mobi). ePub fungerar på i stort sett alla prylar med tillräckligt stor skärm. Från mp3-spelare, som iPod, till iPad och datorer. Pdf är störst på datorer och kan även läsas på många pekplattor och telefoner, men på smarttelefoner blir det i regel för smått för att vara praktiskt. Mobipocket används framför allt i Amazons Kindle.

Läsprogrammen är vanligtvis gratis att ladda ner. För att läsa e-böcker i din iPad, iPhone eller iPod kan du använda nedanstående program:

Bluefire Reader för både pdf och ePub. Det kan även hantera låneböcker som ju är gratis men försedda med tidsbegränsning.

Min personliga favorit är Readmill. Readmill kan läsa både köpta och lånade e-böcker.

Andra program som fungerar för vattenmärkta ePub-böcker är Stanza eller Apple iBooks som finns att ladda ner i Apple AppStore.

Enklaste sättet att öppna nedladdade e-böcker på din iPad eller iPhone är att surfa till hittaeboken.se från din iPad eller iPhone.