Hitta e-boken

Vad chefen behöver veta om rehabilitering 2013

Vad chefen behöver veta om rehabilitering 2013
Mat & Hälsa
9198134906
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Vad ska chefen göra och vad är chefens ansvar när någon anställd måste sjukskriva sig? Med vilka måste han samverka i möten och beslut under den ibland snåriga rehabiliteringsprocessen? Och vad bör chefen ge akt på iden egna organisationen för att förebygga att eventuellt fler blir sjuka?

Svaren finner du i Vad chefen behöver veta om rehabilitering 2013, en praktisk, överskådlig och för året uppdaterad vägledning på området sjukskrivning/rehabilitering.

Regeringens rehabiliteringskedja, som syftar till att i möjligaste mån tillvarata arbetskraften, lägger ett stort ansvar på såväl arbetsgivare som på den enskilde och Försäkringskassan att samverka till en effektiv rehabilitering. Här beskrivs i detalj rehabiliteringsprocessen med sina tre faser återhämtning, ”påfyllnad” och arbetsåtergång) vid olika diagnoser och läkningsförlopp. Faserna ska i stort matcha Försäkringskassans tidsintervaller för avstämning och bedömning av arbetsförmågan. Det gäller nu mer än tidigare att använda sjukskrivningstiden optimalt.

2013 ändras reglerna för rehabilitering ytterst lite, medan det 2012 infördes en del nya regler och andra modifierades. Regeringens arbetsgrupp förbättrade då villkoren för de långvarigt sjuka. Ytterligare resurser satsades på att Försäkringskassan i nära samarbete med Arbetsförmedlingen och vården skulle kunna tillgodose såväl kort- som långtidssjukskrivnas intresse bättre. Utförsäkring ska inte längre innebära ett hot om att bli lämnad åt sitt öde. Man vill till varje pris finna en lösning för var och en att i möjligaste mån återvinna hälsan och återgå i arbete. Om detta visar sig ogörligt ska den sjuke ändå tillgodoses så att hans/hennes livssituation blir godtagbar.

Vad chefen behöver veta om rehabilitering ges ut år för år i uppdaterat skick – en vägledning där alla uppgifter om regler och bestämmelser garanterat gäller för det innevarande och i titeln angivna året. 2013 utges boken för första gången som e-bok.

Monica Kjellman är arbetsmiljökonsult med bakgrund som leg. sjukgymnast MSc med specialistkompetens i ergonomi. Monica arbetar brett inom arbetsmiljöområdet, dels praktiskt och dels som föreläsare. Hon anlitas främst för uppdrag med systematiskt arbetsmiljöarbete, ergonomi, stress och återhämtning och rehabilitering.
www.arbetsmiljokonsult.com
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng