Hitta e-boken

Skönt förvirrad kvinna

Skönt förvirrad kvinna
Grim förlag,
Romaner
9198098942
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Skönt förvirrad kvinna

…är berättelsen om Beas liv; ett liv som virvlar omkring. Bea gör så gott hon förmår för att hänga med, i ett samhälle hon inte förstår, bland människor hon saknar samhörighet med. Allra svårast tycks det vara med män. Kanske för att hon inte vet hur hon ska vara kvinna.
Ett tryck på fjärrkontrollen kommer att förändra allt. En kväll framför TVn får hon syn på en man. Det han säger påverkar henne. Hon skriver brev, han svarar: att hon är en skönt förvirrad kvinna. Bea blir provocerad, hon förstår först inte, men missförstår ändå allt, tar hans ord som en invit, vilket gör henne än mer…förvirrad.

Livet sätts i rörelse. Bea hamnar i alltmer dråpliga situationer. Allt förfaller omkring, men hon fortsätter envist och vilset framåt i hopp om att finna någon slags mening till slut. I sina funderingar möter hon värden som skulle kunna bli genuina för henne. Men hon tycks ändå inte förstå att de skulle kunna betyda något, vara till för henne. Först när hon når sin botten klarar hon att ta emot intrycken som ger styrka. Ju mer hon låter sig beröras av natur, konst och erotik, detsto bättre klarar hon att leva i samhället, finna förutsättningarna för att vara kvinna.

Bea är en kvinna att känna igen sig i, men också känna förakt inför. Bea visar hur en kvinna kan se på män, och det samhälle hon satts att leva i.

Bibliotekstjänst (BTJ), Kristina Albinsson, häfte 11105459

Först när hon (Bea) förstår sambandet mellan de bärande filosofiska tankarna och konsten börjar hon skönja en möjlig riktning för sitt eget liv. Denna intelligent berättade historia med sin friska prosa och inkännande miljöbeskrivning är bra; den är riktigt bra. Författaren, Anna Maria Schyman, är en debutant som planerar fler romaner för oss att se fram emot.

 

Värmlands Folkblad, Anders Hjertén

Anna Maria Schyman har många viktiga poänger att förmedla om äktenskap, kärlek, karriär, pengar och sex. Hon har en besk humor och ett oförskräckt mod att gå på djupet också i det obehagliga.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng