Hitta e-boken

William Cowper : Jag älskar vandra på en lantlig stig

William Cowper : Jag älskar vandra på en lantlig stig
Mai Linh förlag,
Romaner
9198089013
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
William Cowper (1731-1800) moderniserade naturlyriken och skildrade det engelska landskapet på ett sätt som talade direkt till läsarna. Han var också en djupt religiös sökare, mannen bakom orden Guds vägar äro outgrundliga (God moves in mysterious ways). Cowpers liv var dramatiskt, med ingredienser av olycklig kärlek, självmordsförsök och galenskap, men också av upplyst klarhet som resulterade i odödliga dikter.
1700-talspoeten Cowper (uttalas "Cooper") är i Sverige i stort sett okänd, nästan aldrig tidigare översatt. Han är dock representerad i den svenska psalmboken med psalmerna 246 och 340. I den anglo-saxiska världen har Cowper fortfarande stor betydelse som en länk mellan Milton och Wordsworth, han förebådade därmed romantiken. I hemstaden Olney norr om London finns ett Cowpermuseum och ett sällskap i hans namn.
I denna bok av Neita Lundquist om William Cowper, med översättningar av hans dikter, brev och hans egen andliga livsberättelse samt en grundlig introduktion till detta betydelsefulla författarskap, kan vi för första gången träda in i en engelsk poets förgångna värld, en värld som ändå på ett outgrundligt sätt är levande för oss.

Neita Lundquist (f. Petrini 1926) var under sitt yrkesliv verksam vid universitetsbiblioteket Carolina Rediviva i Uppsala. Djupt fascinerad av William Cowpers poesi tog hon sig an uppgiften att göra honom tillgänglig även för svenska läsare, en pionjärgärning i kulturens och lyrikälskarnas tjänst. "Jag älskar vandra på en lantlig stig" är Neita Lundquists debut som författare och översättare.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng