Hitta e-boken

Sixten : Äventyret i underjorden

Sixten : Äventyret i underjorden
Hellbom förlag,
Barn & Ungdom
9197963305
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Någonstans ungefär mitt i Sverige, i ett jordgryt, bor hoppetossen Sixten. Hoppetossarna är ett småvuxet folk, bara ungefär 20 centimeter höga, men de har speciella krafter och kan göra en massa saker som inte vi människor kan. De är väldigt starka och kan hoppa väldigt högt. Högt för att vara så små i alla fall. De kan också låna egenskaper av omgivningen. Till exempel kan de ändra färg om de skulle behöva gömma sig, eller låna förmågan att flyga från sina vänner svalorna.

I den här boken får vi följa med Sixten och hans kompisar på ett äventyr i underjorden. Under en utflykt till bondens fårhage förirrar barnen sig in i skogen och där ramlar de ner i den underjordiska bäcken. Vad ska de göra nu? Hur ska de ta sig därifrån? Ska de någonsin ta sig hem igen?
I boken finns också Sixtens faktasidor där Sixten lär läsarna om djuren och naturen i området där han bor.

Sara-Britta som är författare till den här boken, är född och uppvuxen i nipområdet där boken utspelar sig. Ett unikt område där varje dag var ett äventyr. Själva niplandskapet som i sig är som ett sagolandskap, gav den perfekta miljön för att få fantasin att flöda. Boken är baserad på Sara-Brittas uppväxt och hennes egna äventyr i ett område som få människor i Sverige vet så mycket om.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng