Hitta e-boken

Charlottes bok

Charlottes bok
Melampyrum förlag,
Romaner
9197904422
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Romanen rör sig mellan flera plan. Den omfattar en omvälvande period från femtiotalet till våra dagar, som politiskt och socialt radikalt har stöpt om samhället.  Denna utveckling avspeglas hos huvudpersonen i del 1, en man från högreståndsmiljö. Han är en dubbelnatur med en kritisk och delvis cynisk livssyn, men mottaglig för personliga förändringar. Hans privilegierade uppväxt,  ändrar karaktär efter moderns självmord. I slutet av gymnasietiden inleds en platonisk relation till en mystisk flicka i klassen (Charlotte), som kommer att agera som hans goda genius och skyddsängel, trots att de inte kommer att träffas förrän femtio år senare under dramatiska omständigheter. Huvudpersonen blir senare en framgångsrik men skrupelfri försvarsadvokat. Han gifter sig ung med en överklassflicka (Elisabeth), men äktenskapet är dömt att misslyckas. Den unga hustrun, som är kylig och formell, dras in i vänsterkretsar. Hustrun har en karismatisk och marxistiskt orienterad väninna (Marie-Louise) som spelar en nyckelroll i handlingen. Hon kommer trots en familjekatastrof att utvecklas till en behaglig och klok kvinna, som paradoxalt nog den kritiske mannen dras till på äldre dagar. Han känner ibland Charlottes närvaro som en transcendent påverkan och hon blir en ”evig följeslagare”, vilket får en försonande inverkan på honom. I samband med Charlottes bortgång får han i sin ägo en mystisk bok med anteckningar. Innehållet i denna ”Charlottes bok” kommer till sist att avslöjas i del 2.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng