Hitta e-boken

Ärligt talat

Ärligt talat
Aveförlaget,
Romaner
9197433047
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
I Ärligt talat utbrister Dagmar Zitkova i ett ohämmat och sprudlande berättarfrosseri och med reporterns envishet ger hon sig i kast med att syna till synes oförenliga företeelser.

Kungsängen, den natursköna förorten norr om Stockholm, har hon och hennes familj gjort till sin utkikspost mot världen. Det var här hon kilade sig fast när hon kom från dåvarande Tjeckoslovakien för mer än tjugo år sedan.

Det är här hon fortfarande håller på och skapar sig ett nytt hemland. Det är ett mödosamt bygge, men Dagmar Zitkova ger inte upp i första taget. Systematiskt benar hon ut det ena trasslet efter det andra. Inget uppdrag är för svårt, inget projekt för litet. Allt hänger ihop. Allt väcker hennes nyfikenhet.

Hon berättar om den svåra konsten att vara barn i en familj och en god förälder åt sina barn. Hon grubblar över mekanismer som gör människor till slavar under diverse religioner och extrema läror. Och i hennes ögon blir skenbart tråkiga fabriker till levande väsen.

Med sin typiska centraleuropeiska humor blandar journalisten Dagmar Zitkova här i sina kåserier högt och lågt i en aldrig sinande flod av aha-upplevelser. Så ha roligt och skaffa dig nya erfarenheter och insikter i hennes sällskap!

”I trots mot sommardyrkarna deklarerar hon likt Erik Axel Karlfeldt sin kärlek till hösten. Hennes syn på godhet och ondska för mina tankar till Gustaf Frödings En fattig munk från Skara. I sin attityd till all slags överhet påminner hon mig om Käringen mot strömmen, alltså Barbro Alving. Hon talar till mig lågmält och humoristiskt. Hon är Dagmar Zitkova.”

Sören Larsson, journalist och författare
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng