Hitta e-boken

Varför stanna kvar?

Varför stanna kvar?
Serum,
9189424387
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Vad är det som får kvinnan att stanna kvar?"Susan" handlar om en kvinna som levde med en man som är sjukligt svartsjuk, våldsam och med ett enormt kontrollbehov. Hon har fortfarande idag, flera år efter det att hon äntligen kommit ifrån mannen, svåra fysiska men efter mycket grav misshandel.
Mannen som misshandlar och trakasserar är ingen man som det går att se på hur sjuk han är. I början är han väldigt uppmärksam på ”Susans” välbefinnande. Uppvaktar henne kraftigt, har ett ”fint” yrke och ser bra ut. Det är inte förrän man kommer honom riktigt nära som man riskerar att få se de svarta hål som han gömmer.

Idag lever ”Susan” under skyddad identitet. Men hon kan aldrig vara säker på att mannen inte kommer att söka upp henne. Hon skriver boken för att visa att detta kan drabba egentligen vem som helst. Det är inte kvinnan i förhållandet som det är fel på. Utan mannen.

Boken vill visa andra drabbade kvinnor att det går att ta sig ur ett destruktivt förhållande, och att man kan vända det negativa till något positivt och som stärker kvinnans självkänsla. Men vad är det egentligen som får kvinnan att stanna kvar och då hon till slut går vad är det som får henne att göra det?

Boken vill visa anhöriga, grannar, vänner och andra närstående den problematik som kan uppstå kring kvinnan och hennes situation. Kanske framför allt att det inte bara är att gå ifrån ett sådant förhållande utan att det behövs mycket hjälp och stöd utifrån för att kvinnan skall orka med och klara av det som kommer efteråt.

Hur långt vågar jag ”släppa in någon” i beskrivningen av mig själv? Ta det för vad det är, för det är så här jag ser mig själv... en ensamstående mamma till två underbara barn. I övrigt är jag yngsta barnet i en familj på fem personer, mamma, pappa, och två äldre bröder. Yngst och minst på alla sätt... i en familj där alla andra medlemmar ligger på längder om 175 och uppåt, får man ständigt se upp på folk om man som i mitt fall inte är mer än 159...”

Ps. Skriv gärna en rad till ”Susan”. Med uppmuntran eller berätta om din värld. Hon vill gärna höra från andra kvinnor eller män som kan behöva en röst att prata med.

Mail vidarebefordras.


Vidarebefordras till Susan
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng