Hitta e-boken

Grisen, kinesen och andra historier från lanthandeln

Grisen, kinesen och andra historier från lanthandeln
Vulkan Bokförlag,
Romaner
9188093190
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En avfolkad lappländsk avkrok lever upp tack vare miljardärers önskan om pånyttfödelse bland myggor och sprakande norrsken.
Navet i byn är lanthandeln, genom vilken allt av vikt och intresse måste passera. Handlaren Lelle står i centrum tillsamman med födelsedagsgrisen Goman som räddar tre exorcister. Strippan Vika gör entré efter en lanthandlarkongress, och Hugo Nilsson fryser fast på en stock.

Värstingen Pelle säljer det han inte har och förlorar det han haft hela livet. Författaren Gilbert slåss i direktsänd tv med sin gamla flickvän, och Vinterkriget skördar sina sista offer när Marja slår ihjäl en ryss.

Samtidigt blir Europa utan vatten och avlopp .

"Min hemby Slagnäs har fått ställa upp som kuliss till denna bok, eftersom där finns allt som jag behöver för historien. Sen har jag befolkat byn med fiktiva personer – eller ska jag säga – hybrider av olika personer och personligheter som jag haft att göra med och träffat. Inte bara i Slagnäs utan överhuvudtaget. Likheterna är framförallt naturligtvis lanthandeln och dess betydelse som knutpunkt i en glesbygd. Vidare finns i verklighetens Slagnäs en enorm anläggning för att vintertesta bilar, vilken kan verka helt overklig för en besökare. Den dyker också upp – fast i annan skepnad – i denna bok som egentligen inte alls är så overklig som den verkar."
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng