Hitta e-boken

Priset

Priset
HC Publishing,
Romaner
9187807041
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
PRISET av Anders Lord

”Till Singapore… med tåg! Varför i himlens namn?”
Robert, Christinas pojkvän, visar mycket begränsad förståelse för nödvändigheten att hon deltar i den Internet-baserade tävling hon anmält intresse för, och blivit uttagen till: Att ta sig landvägen från sitt hem till tävlingsledarens hem i Singapore.
Och Christinas mamma är ungefär lika positiv: ”Det är mycket dumdristigt, Tina. Du bara sticker iväg och låter oss oroa oss för dig. Du tänker inte på Robert heller.” ”Robert? Det var intressant. Du brukar inte precis bekymra dig om vad han tycker.”
För pojkvännen är inte populär hos Christinas mamma – det hade ingen man varit, som försökt ta sig in i den täta familjeborgen. Christina har uppfostrats som ett neutrum i avsikt att minimera risken att hon skulle bli föremål för manligt intresse. Hon har uppfostrats av en mamma med många hemligheter, och med en älskad moster som viktigaste länk till yttervärlden.
Innerst inne har flickan själv vissa tvivel angående organisatören av tävlingen, en man hon bara känner som tourleader. ”Varför håller du på med detta?” frågade hon i ett epostmeddelande innan avfärden. Hans svar lugnade knappast henne: ”Varför jag håller på med detta? För att jag tycker det är kul.”

Hon är en av tolv tävlande, det vet hon. Hon vet också att hon inte får lov att åka flyg, hon måste ta sig landvägen – eller, i undantagsfall, sjövägen – ända fram till Singapore. Om fler än en tävlande kommer fram i tid, kommer jag att göra en individuell bedömning av varje persons prestation, där jag också kommer att ta hänsyn till hur mycket hjälp varje tävlande valt eller tvingats att använda.
Under resans gång stöter Christina ihop med fler och fler av sina medtävlande. Allt eftersom vägen för henne ner mot Europas sydöstra utkanter lär hon känna dem – och allt eftersom resan fortsätter genom Asien försvinner de, en efter en, tills bara en handfull återstår när de närmar sig målet.
Då, när priset på en miljon amerikanska dollar finns inom räckhåll, visar sig de avgörande karaktärsdragen hos varje tävlande. Och då, först då, kan Christina berätta för sin mamma den egentliga anledningen till att hon hoppade på tävlingen.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng