Hitta e-boken

Kristens resa

Kristens resa
Mimer Bokförlag,
Romaner
9187593017
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Kristens resa är en fängslande allegorisk skildring av en andligt sökande människas inre erfarenheter, rik på psykologiska bilder och iakttagelser. Genom en dröm beskrivs en mans, Kristen, strapatsrika vandring till den himmelska staden. Vägen dit innehåller strider, frestelser och segrar. Läsaren tas bland annat med till platser som Dödsskuggans dal, den Förtrollade marken, Fåfängans marknad och får bevittna Kristens kamp med fiender som Apollyon och Jätten förtvivlan. De i boken förekommande mänskliga egenskaperna, som vi alla kan känna igen, är personifierade så konkret och levande, att det påvisar en hos författaren djup inblick i människohjärtats lönnligaste och mest fördolda skrymslen.

Boken är än idag som allegori oöverträffad. Men det är inte endast i egenskap av litterär konstprodukt som den har sin kraft. Den är genomsyrad av livserfarenhet, vishet och upphöjd moral. I en vidare bemärkelse talar boken inte bara till kristna utan till alla människor. Den berömde engelske författaren Samuel Johnson har sagt att "detta är bokens stora merit, att den mest kultiverade människa inte kan hitta något att prisa högre och ett barn inget vet som är mer underhållande".

Boken fick omedelbart efter utgivandet 1678 en exempellös framgång, och redan efter fyra år hade den kommit ut i inte mindre än sex upplagor. Sedan dess har den aldrig varit ur tryck och har översatts till mer än 200 språk. Det är en av tidernas allra mest lästa böcker. Den har jämställts med Don Quijote i betydelse, och är vid sidan om Det förlorade paradiset den brittiska litteraturens viktigaste religiösa verk, men till skillnad från denna skriven på en enkel, effektiv prosa.

Moderna författare som har varit inspirerade av verket är C. S. Lewis (Böckerna om Narnia), Charlotte Brontë (Jane Eyre) och John Steinbeck (Vredens druvor).
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng