Hitta e-boken

Amarone

Amarone
Frank förlag,
Deckare
9187433230
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Bok 1 i den nya serien om kommissarie Nicodemus Bergman

En ljummen aprilkväll går Malin och Jonas på dejt på en krog i centrala Stockholm. De har fått kontakt via nätet och har aldrig setts förr. Jonas vill bjuda på något extra och beställer in ett exklusivt amaronevin. Efter att ha provsmakat vinet sätter han handen för magen och faller i golvet i kramper. Fradga rinner ur mungipan. Förtvivlad ropar Malin på hjälp. Hon inser att något fruktansvärt inträffat.
Vinodlaren Giuseppe Bonarelli, i den vackra byn Mezzane di Sopra i Valpolicellaregionen, har just släppt ännu en lyckad årgång av sitt berömda amaronevin på marknaden. En inköpare från Sverige är i antågande och han njuter av sin vingårds framgångar. Bara några veckor senare skakas idyllen då gårdens vin börjar figurera i ett antal förgiftningsfall runtom i Europa.
Det blir den rutinerade kommissarien Nicodemus Bergmans uppgift att utreda fallet i Sverige. För att vara polis har Bergman något annorlunda fritidsintressen: hans hobby är heminredning och han älskar att gå på auktion och fynda antika möbler. Tyvärr delar hans hustru inte intresset. Å andra sidan förstår kommissarien inte hustruns kärlek till hunden Lill ...
Till sin hjälp får Bergman den impulsiva kriminalinspektören Louise Andersson, samt sin trogne vapendragare Rolf Öhman, som vurmar för eleganta skodon. I kretsen ingår även kommissariens bäste vän, den bereste och blåblodige journalisten Knutte Bylöv, musikkännare av stora mått. Utredningen blir komplicerad och för bland annat ut sällskapet på en omtumlande resa i norra Italiens vindistrikt.
Amarone är Måns Ivarssons och Tomas Peterssons skönlitterära debut. Det är den första boken i en serie med lustfyllda kriminalromaner om kommissarie Nicodemus Bergman där relationer, resande, möbler och musik står i centrum.
Måns Ivarsson (f. 1956) är resejournalist på tidningen Expressen. Han var under många år Expressens rock- och popskribent och gav 2007 ut den storsäljande och kritikerhyllade biografin om Ulf Lundell, Vill du ha din frihet får du ta den.
Tomas Petersson (f. 1963) är konsult inom fastighetssektorn och har odlat ett stort intresse för skrivande och historieberättande sedan tidiga tonåren.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng