Hitta e-boken

Flickan och hunden

Flickan och hunden
Frank förlag,
Romaner
9187433184
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En stark romandebut av författaren till den kritikerrosade Kupongtjuven

Marina lever med sina föräldrar i ett hus på landet. Hennes pappa drömmer om att skriva den stora romanen, och hennes mamma är vacker som en filmstjärna. Men pappa blir ofta full och mamma äter för många piller. Marinas bästa vän är hunden Lena, en vit spets med tjock och varm päls.
Varje kväll går Marina och Lena ut till dasset, och Lena sträcker sin svarta lakritsnos mot stjärnorna. Marina sitter med rumpan i det dragiga hålet och läser gamla veckotidningar. Där finns berättelser om Chessman, som är dömd till döden, om Judy Garland som försökte ta sitt liv, och om en flicka som vill rymma hemifrån.
En kväll är det stjärnklart och fullmåne, och det gnistrar i Lenas päls. Marina tänker
på Laika som far runt i rymden. Hon pekar mot himlen och säger till Lena:
En dag kommer Laika tillbaka till jorden och blir en fri gatuhund igen. Det är ju bättre att springa vind för våg än att sitta i en trång rymdkapsel.
Flickan och hunden är en stark romandebut om att växa upp i femtiotalets Sverige, en berättelse om förlorade drömmar och om att längta bort. Om en liten flickas utsatthet och den stora kärleken till en hund.

CHRISTINA KELLBERG (född 1945) är journalist och författare. 2011 utkom den kritikerrosade personliga memoarboken, Kupongtjuven. Min mormors förlorade heder. Hon var i nästan fyrtio år anställd på Dagens Nyheter. År 1998 tilldelades hon Publicistklubbens Guldpenna. Idag är hon fri skribent.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng