Hitta e-boken

Kodnamn Mormor

Kodnamn Mormor
Bladh by Bladh,
Deckare
9187371383
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Sagt om förra boken, Den aningslöse:
"Den bästa debutant jag läst på länge."
Hasse Aro

"Tage vet vad det handlar om. Nu har han skrivit en bladvändare"
Robert Aschberg

Det är ofrånkomligt att grov brottslighet ibland måste bekämpas med kriminella handlingar för att få önskad effekt. / Tage Åström

I Kodnamn Mormor får vi än en gång följa SSI-chefen Simon Åslund och hans kollegor i det spännande och farliga arbetet med att bekämpa grov organiserad brottslighet. Den här gången med ett verktyg i form av en grovt kriminell infiltratör som saknar det Simon mest av allt uppskattar: lojalitet.
I den andra boken om SSI, sektionen för särskilda insatser, får vi stifta bekantskap med en grupp ovanligt farliga kriminella som genomför en spektakulär och våldsam kupp som får stor uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Deras hänsynslöshet leder till att SSI får en lika ovanlig som tydlig order från polisledningen: Se till att plocka fanstygen, vi skiter i hur ni gör det, bara gör det.
Samtidigt som den desperata jakten på gärningsmännen pågår måste Simon även hantera krafter inom SÄPO vars syften från början ter sig ädla men som när allt ställs på sin spets visar sig vara obehagligt cyniska även i ögonen på den luttrade Simon Åslund.

Som tidigare chef för verklighetens SSI har Tage Åström en unik kunskap och erfarenhet av både det lagliga och mindre lagliga arbetet som bedrivs i kampen mot grov organiserad brottslighet.
Efter den första uppmärksammade boken om SSI och dess arbetsmetoder, Den aningslöse, kommer nu den fristående fortsättningen där nivån på Simon Åslunds egoism och cynism når nya nivåer i takt med att insatserna och riskerna höjs.
Kodnamn Mormor baseras till stor del på verkliga händelser och karaktärer.

"Jag hanterade informatören med kodnamnet Mormor i 12 år.
Det är inte många beslut i livet som jag kan säga att jag verkligen ångrar. Men hade jag kunnat ha värvningen av Mormor ogjord så hade jag utan tvekan valt det.
Jag vet att han, och många andra, ansåg att jag vid ett tillfälle räddade livet på honom under dramatiska former. Men det hjälper inte. Oavsett vad så mördades han sannolikt på grund av att han var informatör, något jag måste acceptera vare sig jag vill eller inte
Att han dessutom ringde mig, troligtvis för att få hjälp, 11 minuter innan han sköts till döds framför sin familj, och jag inte svarade, gör inte saken lättare.
Visst, Mormor var grovt kriminell och hade valt det av egen fri vilja. Men i ärlighetens namn valde han inte att bli informatör, det var något han mer eller mindre tvingades till.
Vila i frid, Mormor"
Tage Åström

Tage Åström har arbetat som polis i över 25 år. Som kriminalkommissarie och chef för SSI, sektionen för särskilda insatser, innehade han en av de viktigaste funktionerna i bekämpandet av den grova organiserade brottsligheten.
I mars 2006 greps författaren i sin bostad av den Nationella Insatsstyrkan som misstänkt för bland annat grovt mutbrott. I media beskrevs han som en korrupt polischef som var köpt av grovt kriminella och han hängdes även ut med namn och bild.
I juni 2011 dömdes han av Hovrätten till 3 400:- i böter för en dataslagning av en offentlig handling. Det var allt. Massmedia valde att inte rapportera om domen
På grund av den långa processen valde författaren att sluta som polis. Idag arbetar Tage Åström som manusförfattare till bland annat den populära polisserien Johan Falk där filmens specialenhet till stor del baseras på verklighetens SSI. Han är även delägare i ett säkerhetsföretag samt är en populär föredragshållare.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng