Hitta e-boken

Barndomens långa skuggor

Barndomens långa skuggor
Bokförlaget Axplock,
9187119153
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Min innersta smärta äger jag ensam.   

"Birgit behöver inte förebrå sig att hon inte kunnat giva honom ett hem. Han har inte mer glädje av ett hem, än vården på en anstalt. Men Ni skall förbereda Er på, att det blir en mycket deprimerande syn som möter Er. Och så måste Ni förstå, att det är en miljö, som verkar på ett helt annat sätt på en efterbliven än en normal människa." (Ur ett brev från ett av barnhemmen, daterat 1947.)

Barndomens långa skuggor vill dokumentera och synliggöra en mörk del av vår moderna historia, som de flesta idag aldrig har hört talas om. Tusentals normalbegåvade barn placerades på sinnesslöanstalt på grund av felaktiga läkarutlåtanden och berövades därmed ett normalt liv.

Ulf Westerblad föddes i Karlskoga 1945. Han fick bära dåtidens stämpel "oäkting" eftersom han föddes utom äktenskapet. Bara några dagar gammal lämnade hans mamma in honom på Karlskoga barnhem. Ulf passerade sex olika barnhem, innan han slutligen placerades på en sinnesslöanstalt för vuxna män i Dalarna,.

Men Ulf hade ändå tur. Han "upptäcktes" vid sju års ålder av föreståndarinnan på anstalten. Ulf läkarundersöktes och det visade sig att han var fullt frisk och normalbegåvad. Det tog honom många år att hitta verkligheten och förstå sina egna och andras känslor.

Ulf Westerblad är möbelsnickare och hans stora fritidsintresse är natur och jakt. Det gamla kulturlandskapet med sina kyrkor och slott ligger honom varmt om hjärtat.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng