Hitta e-boken

THX-doktorn Elis Sandberg

THX-doktorn Elis Sandberg
FramSteget Bokförlag,
Mat & Hälsa
9186839373
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
”Mitt preparat kan bota kräfta”
Det vill säga cancer, hävdade veterinärmedicine doktor Elis Sandberg i Aneby på Småländska höglandet i början av 1950-talet. Hans tes var att stimulera kroppens immunförsvar och att på så sätt kunna bota olika sjukdomar.
Det medicinska etablissemanget gick i taket och det var början till en personförföljelse som söker dess like. Men det fanns massor av människor som bevisligen blivit hjälpta och det gavs över tio miljoner injektioner av preparatet THX som framställdes av kalvbräss!
Under 1980-talet var doktor Sandberg den mesta kändisen i Sverige, hela 78 procent av befolkningen visste vem han var, enligt en opinionsundersökning.
Två gånger flydde han landet men återvände besviken, varken i USA eller Argentina ville man forska utan bara tjäna pengar på preparatet.
Socialstyrelsens chef Bror Rexed avskydde verksamheten men det var många riksdagsledamöter som ställde upp på Sandberg. Och inte minst kändisar som Birgit Nilsson, Lars Roos, Alice Lyttkens och till och med Anita Ekberg!
THX blev godkänt som naturläkemedel för injicering 1987, men då var Sandberg utbränd och till åren kommen. Han dog besviken två år senare, det blev ingen bred forskning.
I denna berättelse på 140 sidor med ett 60-tal bilder får vi också veta hur Elis Sandbergs verksamhet satte fart på ett helt samhälle, i dag är han en hjälte och står som byst vid resecentrumet. Det var hit tiotusentals patienter steg av tåget för att under några veckor få sina injektioner.
Författaren Göran Engström arbetade under över 40 år som journalist i Aneby och det finns många bilder i boken som han själv tagit men även från Sandbergs privata arkiv.
Möt denne doktor och förvånas över hur en människa kan stå ut med åratal av hetskampanjer. Och numera sätter man in stora forskningsresurser om just kroppens immunförsvar.
Elis Sandberg i Aneby var verkligen före sin tid!
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng