Hitta e-boken

Skymning över Svarta havet

Skymning över Svarta havet
2244,
Romaner
9186729543
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Kärlek vid Svarta havet


Domnica Radulescu, författaren till Tåg till Trieste, återkommer här med en roman om att växa upp i 1980-talets Rumänien under Ceausescus diktatur.

Solen sjunker över Mangalia vid Svarta havet. Nora Teodoru vandrar längs stranden och drömmer om att bli konstnär - och om att få leva ihop med Gigi, pojken som kommer från den turkiska delen av staden och som hon känt sedan de var barn.

Men stormmolnen hopar sig och tillvaron under Ceausescu blir alltmer outhärdlig. Nora och Gigi bevakas och förföljs av hemliga polisen och gör upp planer på att fly till Turkiet. De kan inte ana vad som väntar dem …

Fem år senare, den rumänska revolutionen är över och Nora lever ensam i Paris och försöker skapa sig en framtid som konstnär. Och helt oväntat möts Nora och Gigi på nytt - och får veta saker om varandra som de tidigare inte känt till.

Nora inser att hennes liv aldrig kan bli detsamma igen.

Skymning över Svarta havet är en stark kärleksroman - om att komma till klarhet om sitt eget liv och att följa sitt hjärtas röst.


"Har någon exilförfattare någon gång sagt det bättre, någon gång slagit huvudet mer på spiken? Masjävlar släng dig i väggen!" - Tidningen Kulturen om Radulescus förra bok Tåg till Trieste

Översättare: Ylva Mörk
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng