Hitta e-boken

Diamantsvärdet och Träsvärdet 2

Diamantsvärdet och Träsvärdet 2
Coltso MMX,
Romaner
9186437712
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
»Nick Perumov är bara Nick Perumov och inte Tolkiens efterföljare, men att jämföra med honom. … Det här är hans magnus opus. Det är drivet, väldigt medryckande och spännande.« 
Yukiko Duke, Gomorron Sverige
 
Kejsardömet Melin står på randen till inbördeskrig. Genomsyrad av de olika folkslagens ömsesidiga misstro och hat, full av ödeläggelseprofetior och hämndbegär samt prisgiven åt högre viljor och makter, går Norra världen en kall, blodig och kanske sista vinter till mötes. I Svarta staden rasar bränder efter gatustriderna mellan magiker och legionärer, medan upprorsandarna vaknar i rikets utmarker bland de gnomer och danker som i århundraden förtryckts och nästan utplånats av människorna.
Efter att just ha återhämtat sig från det årliga Dödsregnets frätande inferno kastas imperiet in i en långt mer förödande kamp: märkliga bockfotade varelser blandar sig i dess inre angelägenheter och visar ingen avsikt att dra sig undan. 
Trollkvinnor, stridsmagiker, valkyrior och orakel drabbar alla samman med verkliga och inbillade fiender. Under tiden sprids illavarslande rykten om att Frälsaren är på väg att stiga ner på jorden och sätta hela denna olyckliga värld i brand. Kommer profetiorna att gå i uppfyllelse?

Svärdens väktare är en serie om tolv böcker. Perumov utsågs 2004 till Europas bäste inom genren och valdes 2007 för andra gången till årets fantasyförfattare i Ryssland.

 
KRITIKERRÖSTER

»Detta är inget annat än storslagen fantasy i dess svartaste uttryck, att läsas långsamt, fundersamt.« 
Gull Åkerblom, Bibliotekstjänst

»Perumov flätar sin historia snabbt och säkert, och som läsare är man på helspänn för att hänga med i vändningarna. Han visar inget av den västerländska fantasyns pedagogiska långsamhet, utan förklarar snabbt i ena mungipan, medan händelserna fortskrider. Det är sällan jag svär över att en bok är för kort …«
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»Det är en välskriven saga där Tolkiens ande vilar tung. … Ingen vet om de andra, deras hemligheter och vart de är på väg. Det är riktigt roligt att som vuxen svepas med i magin.« 
Lovisa Lönnebo, SVT Go’ kväll

»Detta är fantasy för fullvuxna. Maktanalysen är rent machiavellisk, sexskildringarna brutala och tortyrscenerna smärtsamt explicita. … 
Om man byter ut magi mot teknologi och sagoväsen mot etniska minoriteter är Diamantsvärdet och träsvärdet snarast en sf-roman med tydligt politiskt budskap. Samtidigt här finns tillräckligt med trollkarlar, förtrollade smycken, sköna jungfrur och ädelmodiga hjältar för att tillfredsställa även den kräsnaste fantasyfantast.« 
Björn Gunnarsson, LO-Tidningen
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng