Hitta e-boken

Gå Johnny, gå, gå

Gå Johnny, gå, gå
Telegram Bokförlag AB,
Romaner
9186183699
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Vyvian är en 27-årig svensk musiker med misslyckade juridikstudier och relationer bakom sig. Med basläger i New Yorks hårdaste område; Jamaica, Queens, samt arbete på Manhattans trendiga gaykafé Hot Joe upplever Vyvian
den kittel som New York utgör. Vyvians följeslagare är svenskafrikanamerikanska Kurt och Omar. På Hot Joe lär de känna bisexuelle Ted som extraknäcker som Leonardo Di Caprio och introducerar dem för Roberta som driver lookalike-agentur. Vyvian får jobb som Johnny Depp och Omar som Dennis Rodman.

I Gå Johnny, gå, gå får vi möta New York-svenskar som hellre än att ge upp sina drömmar serverar, studerar, modellar, säljer sperma, missbrukar droger och prostituerar sig. De söker en genväg för att komma tillfreds med sig själva.

Det är både humoristiskt och gripande. Det är en bok om svenskar och amerikaner, om New York, USA och dess invandrare. Det är också en bok om vänskap, överlevnad, rockmusik, film och wannabes.

Cyril Hellman är flerfaldigt prisbelönad journalist och författare. Han romandebuterade med Gå Johnny, gå, gå (2005) och har sedan dess gett ut romanen Människor och indianer (2008) samt den kritikerrosade intervjuboken Stefan Jarl (2008). Under många år arbetade Hellman i New York som journalist. Han har skrivit för Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Göteborgs Posten, Sydsvenskan samt magasin som Bon, Café, ETC och Vice. För närvarande är han redaktör för Situation Sthlm.

"Om man kan bli förälskad i en bok så är detta min nya kärlek! Jag föll direkt för de sköna karaktärerna, det rappa språket, tempot, rubbet! Storyn fängslar och levererar bra mycket mer än den lovar. Jag kan bara säga skaffa genast denna bok, läs och njut." 5 plus i Veckorevyn

"Cyril Hellman lyckas mästerligt att teckna en häpnadsväckande berättelse i en värld som alla känner till men få känner." Katrineholms Kuriren

"Tankarna som kommer på fyllan och i knarkdimmorna fläks ut utan spår av ironi och Vyvians romantiserande misär är smaskig, oslipat träffsäker och alldeles perfekt pompös." QX
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng