Hitta e-boken

Bantningsbluffen - hur du undviker den och hur du utformar din egen diet

Bantningsbluffen - hur du undviker den och hur du utformar din egen diet
Lind & Co Förlag,
Mat & Hälsa
9185267910
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Maten styr våra liv. 4 av 10 svenska kvinnor följer regelbundet en ny modediet men går ändå upp i vikt. Varför?

Det finns en mängd storsäljande bantningsböcker på marknaden som alla utlovar en enkel biljett till ett slankare liv och kvällstidningarna skriver spaltmeter om ”nya, unika sätt att få kilona att rasa bort”. Bland mirakelmetodernas ingredienser märks en enorm entusiasm, men mycket litet vetenskapligt vetande. Åsikter och värderingar varvas med antaganden som ofta förväxlas med fakta. Man påstår att alla kan uppnå sin idealvikt på ett och samma sätt, utan att säga någonting om genetiska förutsättningar och individuella kostråd. Ofta låter man också påskina att det går att äta så mycket man vill och ändå gå ner i vikt, men faktum är att alla dieter tvingar bantaren att minska intaget av kalorier, vanligtvis genom att begränsa antalet livsmedel som man får äta.

I stort sett alla populära viktteorier och bantningsböcker är skrivna av män – men målgruppen består till en övervägande del av kvinnor. Varje ny metod lurar oss att tro att vi ska lyckas just den här gången. Sedan följer vi närmast maniskt de nya menyerna, men efter ett halvår pekar viktkurvan upp igen. Varför?

Den här boken förklarar på ett lättfattligt sätt vad de vanligaste dieterna går ut på och vad som skiljer dem åt. Bland annat avhandlas Atkins, GI, Montignac, South Beach Diet och Stenåldersdieten. Begrepp och teorier reds ut, likaså får vi reda på sanningen bakom alla dessa myter som finns om mat. För- och nackdelar med olika dieter och livsmedel vägs mot varandra och vi får svaret på varför fem olika bantningsgurus säger sig ha den enda fungerande lösningen och hur det kommer sig att alla och ingen har rätt.

I boken finns även tips på hur man undviker de vanligaste fällorna och designar en diet som fungerar för en själv och håller på lång sikt. Det här är helt enkelt den ultimata guiden att ta med sig ut i den snåriga bantningsdjungeln – det handlar om att överleva farorna och må bra!

Anna-Britta Ståhl är en meriterad författare och journalist som under många år följt utvecklingen inom mat- och livsmedelsindustrin. Hennes bok Drömmens bilder, 1995, blev en stor framgång och översattes till norska och finska. Hon skriver regelbundet för Damernas Värld och medverkar även i Leva och Femina.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng