Hitta e-boken

Vässandet av klingor

Vässandet av klingor
Loud Literary Agency,
Romaner
9185201510
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Dominika Jhungfru erkände utan omsvep, på sin väg ner för galgbacken, att hon haft samlag med självaste Djävulen. Han hade kommit till henne i skepnad av en varg som tagit henne i dagar och nätter tills hon inte längre visste till sig av kärlek.

I exotiska thrillern och kärleksberättelsen Vässandet Av Klingor låter Stefan Whilde en blasfemisk kult från 1500-talet möta modern tids skenheliga gudstro. Daniel Grim, en själsstukad storstadsmänniska med fyra års terapi i bagaget, kommer till en stugby i södra Sverige för att hjälpa Jennie Nattstjärna ut ur traktens religiösa sekt. Jennie, vars kvinnlighet hållits i strama tyglar, frestas av livet utanför sekten och reser med Daniel via hans hemstad till Afrika. Bakom sig lämnar de tio upp- och nervända människokors och en olöst gåta.

Vässandet Av Klingor är ett opus om manligt och kvinnligt, om djuret och guden inom oss, om ondska och godhet. Bokens centralgestalt, shamanen Zarga, är ett väsen som likt Bibelns tidigaste sagopersoner tagit evigt liv i materialiserad form. Whilde ställer vardagsrealism och romantiska barndomsbetraktelser mot mytologi och gotik. Det hela tar sin början i de svenska skogarna och fortsätter till Zambia och Elefantdalen, det paradisiska Luangwa Valley, där klockorna stannat och människoartens framtvingade moral lyser med sin frånvaro. Whilde briljerar med en kuslig människokännedom och slutscenerna är raffinerad psykologi.

Stefan Whilde (f. 1966), författare, autodidakt, himlastormare, kulturanarkist, individualist, nudist, homeopat, opponent mot statligt förtryck, vaccinationer och cykelhjälmar, besläktad med självtänkare, romantiker, sexradikala ifeminister, slutade spela blockflöjt som nioåring, har inte varit hos tandläkaren sedan 1999.

Pressröster om Vässandet Av Klingor:

”Formuleringskonsten når här och var sådana höjder att man inte kan låta bli läsa om vissa sekvenser för njutningens skull. Författarens kolossala talang måste vara uppenbar för envar.” (Skånska Dagbladet)

”Vässandet Av Klingor är en roman som utforskar, vilket ju inte är litteraturen helt främmande, människans sanna natur. Men Whilde gör det orädd, ärligt och nydanande /…/ Därmed skriver Whilde också en civilisationskritik, en prosa som är samhälleligt engagerad och ställningstagande. Whildes bok har en oerhörd räckvidd och dess stora genialitet ligger i suggestionskraften som den har på läsaren /…/ Whilde har sannerligen fört ett vackert och mästerligt arbete i hamn.” (Vasabladet, Finland)
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng