Hitta e-boken

Apelsinmikrofonen

Apelsinmikrofonen
Bakhåll,
Romaner
9177422511
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En ny efterlängtad bok om polisinspektör Robert Wall. Detta är nummer fyra i en serie av helt fristående romaner.

Vi är många som har tagit polisinspektör Robert Wall till vårt hjärta. "Jag anar en sorts klassiker" skrev Sydsvenska Dagbladets recensent Sven-Christer Swahn redan efter första boken om Wall. Det är också intressant att se hur förra Wall-boken Gnistan som tände zeppelinaren under flera månader låg på Elibs lista över bibliotekens mest utlånade e-böcker. Dekius Lacks böcker har nu sålts i över 50 000 exemplar.

Många av Robert Walls kollegor är alldeles fnoskiga på honom för att han är en sån jubelklant och arga på polisledningen för att den där Wall överhuvudtaget får jobba kvar. Polischefen Ruben Granberg vet dock bättre. Han vet att Robert Wall är en mycket speciell polisbegåvning, en yrkesman som arbetar med lite ovanliga metoder. Robert har faktiskt – vi läsare vet att det bara är genom tursamma slumpartade sammanträffanden – lyckats lösa flera ytterligt komplicerade mordfall genom åren. Efter varje sådan sensation är Robert för en kort tid hjälte, sedan återgår allt till det vanliga och han placeras på en undanskymd plats igen, någonstans där han inte är så mycket i vägen, t ex i cykelutlämningen.

När berättelsen börjar har lundapolisen just fått, för utvärdering, en alldeles ny avlyssningsutrustning, av samma typ som CIA använder. Det är en väska som innehåller en dator och massor med pyttesmå trådlösa mikrofoner som lätt kan placeras ut varsomhelst. En sådan mikrofon är så liten att den t ex kan bytas ut mot den lilla mörka knoppen på en apelsin som läggs i en fruktskål på ett fikabord på en arbetsplats. Robert Wall blir intresserad av utrustningen och börjar ”testa” den, utan de andra polisernas vetskap.

Läs också: En drake lyfter bara i motvind, Losersamling runt bongon och Gnistan som tände zeppelinaren.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng