Hitta e-boken

det enkla och det ensamma

det enkla och det ensamma
Modernista,
Romaner
9176450716
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
»Briljant diktsamling. En litterär stjärna föds.« POLITIKEN
»Nordenhofs dikter är fantastiska, för att de besjunger livet konkret och bekämpar döden principiellt och gör det med fullt forsande talang.« WEEKENDAVISEN

Asta Olivia Nordenhof är en poet på allas läppar i Danmark. Som ingen före henne, genom det sätt hennes diktverk överskrider de traditionella uppdelningarna mellan författare och person, offentligt och privat: När hon 2013 tilldelades det prestigefyllda danska Montanas Litteraturpris var det på en gång för boken det enkla och det ensamma och för sin blogg.
Samtidigt behandlar hennes dikter klassiska teman som sorg, kropp och begär. Mer precist handlar de exempelvis om att tidigt förlora sina föräldrar. Om en far som slog. Om prostitution. Om Danmarks institutioner och politiska söndring. Dikter som tycks skrivna i en väldig hastighet, närmast akut, som ett minne som måste återges snabbt för att inte förloras. Formen ter sig slumpartad, intuitiv. Punkig. Trasigt tankenära. I strömmen av minnesanteckningar och förnimmelser lyser de mest hisnande meningar fram. Hur den etablerade danska kritikerkåren reagerat framgår tydligt av citaten ovan: det är inte bara bra, det är historiskt bra.
I översättning av Tom W-O Silkeberg.

ASTA OLIVA NORDENHOF [f. 1988] från Danmark debuterade 2011 med romanen Et ansigt til Emily [Ett ansikte till Emily]. det enkla och det ensamma [2013] är hennes första diktsamling.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng