Hitta e-boken

Låt en annan komma in

Låt en annan komma in
Books on Demand,
917569235X
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Jokke är en glad, nioårig kille som bor med sin familj i ett hus i Kiruna, långt uppe i norr. Där är vintrarna långa och kalla, men om sommaren lyser midnattssolen. Många i staden arbetar i gruvan, med att bryta järnmalm djupt nere i jorden. Jokke går i skolan, hittar på äventyr med kompisen Madde och kivas med storasystern Hanna.
En dag knackar en underlig figur på Jokkes dörr. Han presenterar sig som Hugo
Lämmelman, stockholmare sedan 350 år och en gång vän till den berömde poeten
Bellman. Hugo är en misslyckad vampyr, pilsnergubbe och före detta kunglig
kaffekokare. Han är på flykt från ienden Evert Svålman, en elak typ som länge varit ute efter honom, och hoppas äntligen få lite lugn och ro.
Med hjälp av Raymon, en annan av Jokkes kompisar, ordnas ett gömställe åt den lille vampyren i en hemlig del av den stora gruvan. Där ställer Hugo den stora
trälåda han burit med sig och som han kryper in i om nätterna när han ska sova. Hugo trivs bra i Kiruna och med sina nya bekantskaper. Han lär sig till och med att köra skoter, något han gör ofta och gärna. Men vem är egentligen den mystiska
gestalt som hela tiden verkar skugga honom, och vad vill den? Innan Hugo vet ordet av är han indragen i en serie farliga och dramatiska händelser.

Låt en annan komma in! är en berättelse om ensamhet, vänskap och behovet av att höra till.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng