Hitta e-boken

Kalla vingslag : Den gåtfulla källans hemlighet, Del 2

Kalla vingslag : Den gåtfulla källans hemlighet, Del 2
Recito Förlag,
Deckare
9175173824
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Tomas Tor har hittat en gammal tysk bok, «Das Thor des Paradieses», som han själv har skrivit i sitt tidigare liv på 1800-talet. När han av nyfikenhet börjar översätta den, blir han mordhotad och utsatt för flera mordförsök. Under en nära-döden-upplevelse hamnar han i sitt tidigare 1800-talsliv och får kunskap till sig som han senare får nytta av. Den gamla boken innehåller farliga hemligheter som ett ordenssällskap vill komma åt.

Kriminalkommissarie Gösta Svensson anar vem som ligger bakom alla mord och mordhot med anknytning till Tomas Tor. Men den skyldige tycks alltid slingra sig undan och klara sig från att bli fast. Gösta Svensson, som värnar om rättvisan, är förtvivlad. Skall då aldrig rättvisan segra?

Tomas trotsar hoten och farorna och fortsätter det livsfarliga översättandet. Så småningom hittar han och hans gode vän, prästen Gudmar Kristenson, koder i bokens text. Dessa tycks leda till en hemlig grotta under Vatikanpalatset i Rom.

Tomas, som i grunden är en sökare, ställer tvivlande frågor till sin vän prästen, som svarar med sin teologiska kunskap men också med sitt sunda förnuft. Deras diskussioner ställer många frågor på sin spets, men svaren blir intressanta inte minst tack vare att Tomas kontrollerar dem med sin slagruta.

Är grottans existens bara ett rykte eller kommer Tomas och Gudmar med hjälp av koderna att hitta dit? Och kommer de trots motstånd från en elak påve och ett farligt brödrasällskap att slutligen finna den gåtfulla källans hemlighet?


«En i sin genre udda och spännande bok. 1800-talsberättelsen ger på ett utomordentligt sätt relief åt händelserna i nutiden. Spänningen bibehålls hela tiden.»
Inga Gunneflo
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng