Hitta e-boken

Nomadflickan Natiwis liv och äventyr i Uganda

Nomadflickan Natiwis liv och äventyr i Uganda
Recito Förlag,
Barn & Ungdom
9175173050
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
När du nu ”träffar” Natiwi, är hon på en missionsstation i östra Afrika. Uganda finns ännu inte som stat, utan är ett brittiskt protektorat. Hon föddes på 50-talet i ett Afrika som behärskades av kolonialmakter. Natiwi är på väg att bli tonåring och hon har gjort att avgörande uppbrott. Kanske kan man tala om hennes öde. Sedan generationer var hennes klan nomader på en högplatå i Karamoja, nordöstra Uganda. De levde med och av naturen. De följde sin boskapshjordar till friskt bete och hade ännu inte mött den vite mannen. Han fanns i deras föreställningsvärld som ett spöke. Deras liv var en daglig kamp för att överleva.Det fanns en antydan om tillfälliga boplatser, byggandet av en by, vilket minskade barnadödligheten. Natiwis pappa är stammens hövding. Keem, som är Natiwis mamma, kommer från en annan nomadstam och är hans sjunde hustru. Natiwi ska få två syskon; en syster Aleka och en lillebror Lorika. Nomaderna föreställde sig en värld av andar, goda och onda, som ingrep i människornas liv. Tidigt insåg den äldre generationen, att Natiwi hade en särskild förmåga; den att få kontakt med andarna, särskilt de goda. Hon lever i det dagliga livet för att hjälpa och återställa balansen mellan ”krafterna”. Du får följa med på hennes äventyr, som egentligen är vardagliga händelser. Men det onda tränger sig in och hennes pappa dödas under fredsförhandlingar. Hennes mamma blir tagen för terrorist av brittiska sodater, som jagar motståndsmän. Natiwi har ensam ansvaret för sina syskon, då hon en natt blir allvarligt skadad av en hyenas bett. I byn tolkar man det så, att de goda andarna lämnat Natiwi, att hon ska dö. Men hon räddades den sista natten och förs till missionsstationen, där du nu får träffa och följa henne i nästan 10 år. Hon kommer att utbilda sig till lärare och har en dröm; att komma tillbaka till sin stam och starta en skola.

 
I den första boken fanns det en osynlig berättare, medan Natiwi i denna bok framträder i jag-form.Hon är nu en livserfaren kvinna, som anpassat sig till att leva i Tyskland. Men ofta i afrikansk tidsuppfattning, så sluter sig cirkeln och barndomen,  uppväxtåren framträder och Natiwis livsberättelse växer fram.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng