Hitta e-boken

AKILLES - Den gudomlige krigaren

AKILLES - Den gudomlige krigaren
Recito Förlag,
9175171171
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Arbetet kan betraktas som en resa som följer människans färd mellan natur och kultur i den meningen att hon under ca tolv millennier försöker klippa bandet med naturen och skapa sin egen kultur; samtidigt som hennes ansträngningar ditåt ständigt överskuggas av ett dilemma: Medan hennes nybildade normenliga samhällen anstränger sig för att skapa ett godare och tryggare liv för sina medlemmar rustar sig samhällena med alla medel för att tillintetgöra varandra.

Lyckligtvis har hennes färd betraktats av åtskilliga observatörer vilka också gestaltat, var och en på sitt speciella sätt, d.v.s. med hjälp av allegorier, poesi, konstverk, teaterspel, religiösa ceremonier, filosofiska samtal, vetenskaplig forskning, men också via traditionsbunden skildring, sin syn på färden. Det liknar ett dukat bord, och för mig återstod att välja passande godbitar att referera, respektive tolka; och foga in i bokens lämpliga kapitel. Därtill tillkommer förstås bokens egen mening i saken. Den handlar om en (min) övertygelse att människans privilegierade ställning i naturen – att utveckla och använda egen teknik – inte uppkommit för att skada naturen, och absolut inte för att förgöra den mänskliga arten, med hjälp av teknikavhängigt krig. Övertygelsen träder fram som en resning mot en tämligen allmän inställning till krig som lyder: krig utgör naturbetingat fenomen och krig har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Och meningen med boken är att utforma inställningens motsats till ord.
Diskussionen kretsar runt frågan vad är krig? och bokens syfte är att söka, undersöka och lägga på sin rätta plats de pusselbitar som bedöms utgöra företeelsen krig; vilka inte sällan avspeglar begångna felsteg under utvecklingens gång. Först då kan man tänka sig att gåtan om krig bli begripligare, och ytterligare ställningstaganden därhän blir bättre motiverade. Kort sagt, efter att frågan vad är krig? genomskådats.

Akilles vänder sig till alla som – inför det faktumet att det sprängstoffet som samlats i krigets anda kan utplåna livet på jorden många gånger om – grubblar över frågan: Varför krig?
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng