Hitta e-boken

Tjuven och kärleken

Tjuven och kärleken
Modernista,
917499610X
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Jean Genets oerhört inflytelserika första roman Tjuven och kärleken skrevs i fängelse 1942, på den bruna papp fången Genet förväntades göra påsar av.
Hjälten är transvestiten Divine, som introduceras med sin död och begravning. Innan hon dog av lungsot levde hon i en vindskupa med utsikt över Montmartres kyrkogård. Hit tog hon sina älskare från Paris undre värld; ett persongalleri ur Genets eget liv.
Berättarstilen är beat för de dömda. Utan att bekymra sig för kronologi poetiserar och erotiserar Genet verkligheten med den prostituerades undergivna perspektiv. Redan här står hans berömda invertering av den kristna moralen skarp och klar. Mördare och hallickar glorifieras. Ondskans kroppar bemöts med en absolut kärlek som inte förklarar sig. Det är världens räddning enligt Genet, tvetydigt benämnd: une marche vers lhomme.
En av den franska litteraturens största klassiker, i översättning av Nils Kjellström och med ett nyskrivet förord av författaren och kritikern Martina Lowden.

JEAN GENET [1910-1986] var en fransk romanförfattare, dramatiker, poet och essäist. Vid sidan av sitt författarskap var han politisk aktivist och stödde den algeriska befrielserörelsen, vistades i månader i palestinskt flyktingläger i Jordanien, samt besökte Svarta pantrarna i USA.
Med början våren 2013 ger Modernista ut Genets samtliga fem romaner. Matrosen & stjärnan och Rosenmiraklet följs hösten 2014 av Tjuvens dagbok och Tjuven & kärleken, och serien avslutas 2015 med Begravningsståt [Pompes funèbres] som för första gången kommer ut på svenska, i översättning av Anders Bodegård.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng