Hitta e-boken

Skatten i skogen, en k-märkt deckarparodi

Skatten i skogen, en k-märkt deckarparodi
Pupill Förlag,
Romaner
9174770632
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Läs för barnen om skog och skogsbruk!

En skönlitterär bok för barn och ungdomar (och vuxna) om kulturmiljövård i skogsbruket. SKOGEN har hittat boken som alla skogsägare borde läsa godnattsagor ur. För vad vill vi mer än att föra över kunskap och intresse för skogens alla värden till nästa generation?Inne i skogen sitter en kvinna och målar. På hennes tavla löper en väg mellan träden.

- Jag ser ingen väg! anmärker Viktor, ett av barnen i Vladimir Oravskys och Olle Ekstrands bok ”Skatten i skogen”.

- Åjo, nog finns vägen, svarar Disa, som kvinnan heter. Titta på de där djupa spåren mellan grästovorna.

Under några varma sommardagar med bad och bärplockning stöter barnen på skogens gräsbelupna kulturskatt. En tjärdal, en älggrop, en pestkyrkogård och en gammal trilsken stenbro som inte vill släppa över dem. Och barnen får allt förklarat av skogskonsulenten och förmannen och huggaren och alla andra pedagogiska vuxna som både kan beskriva de historiska sambanden och myterna kring lämningarna i skogen.

Förattarna Vladimir Oravsky och Olle Ekstrand slår ett slag för kulturmiljövården och lär samtidigt ut en hel del om skogsbruket. Viktor och hans vänner stöter på både stämpling, avverkning i stormskog, skogligt biståndsarbete, naturvårdsbränning och en skogsmaskinverkstad.

Med Skatten i skogen vill Oravsky och Ekstrand bidra till Skogarnas år 2011 som ska visa upp skogens betydelse för oss människor. Bidra du också genom att ge boken spridning! Kanske bra högläsning nästa gång barnen har skog som tema i skolan?!

Eller som författarna skriver i kolofonen: ”Boken får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, musiksättas, dramatiseras, filmas, animeras eller omvandlas till balett. (Efter överenskommelse med rättighetsinnehavaren.)” Kom igen, vem blir först med att göra balett av kulturmiljövården i skogen?!

Bengt Ek
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng