Hitta e-boken

Kalla nätter

Kalla nätter
Nomen förlag,
Romaner
9174657631
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
I det fuktiga gräset hade hon legat om inte solen stått så högt, om inte den lilla gummibåten på väg in mot ankringsplatsen ljudlöst följt honom i samma takt. Om inte solen stått så högt hade hon legat där i gräset som hårt vispad grädde och med ett par vita strumpbeklädda ben rakt upp som ett V och nedstuckna i det vita som smakar mörk choklad i spetsen.

En agentroman - hon har ett tvingande uppdrag...
Spion i ett förhållande. Förrädare – trogen mot vem?
Men om hon älskar honom...
Färden går in i det förflutna,samtiden, det sexuella...
Scener flämtar förbi från Europa och Nordamerika. Shortcuts - roadmovie
Vem bevakar, förråder – vem har kontroll?
Säkerhetstjänster...politik...relationer...styr våra liv

Björn Rosenqvist född i Huskvarna
journalist i Norrland
Stockhom. Gymnasielärare.
Nu Göteborgare.


Lektörsutlåtande, BTJ

Säregen roman i ett flertal stilar. Ger intryck av att vara flera olikskrivna noveller, samlade till en bok, som därigenom saknar verklig enhetlighet. Som huvudperson får vi dock uppfatta en manschauvinistisk man som säger sig ”konsumera kvinnor”, men som reser genom livet med en kvinna som han åtrår och älskar med i alla upptänkliga situationer. Dessa delar av romanen associerar jag till den på 1960-talet ”nya franska romanen” med Alain RobbeGrillet som galjonsfigur. Rosenqvists stil präglas i dessa delar av nästan extatiska, aldrig sinande, kaskader av ord och infall, som framförs i ett slags böljande rytm. Den nämnda ”nya franska romanen” skulle programenligt vara politiskt oengagerad. Detta gäller dock inte alls Rosenqvist, vars andra still är kommunistiskt insperarade pamfletter, som han varvar med berättelsen om mannen som ”är på flykt med kvinnan som kommer att förråda honom”. I sista kaptlet lanseras ännu en stil agentromanens, men i klasskampens tecken.

Olle Grönstedt

Medlem i Sveriges Författarförbund (SFF)
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng