Hitta e-boken

FRAMEs - en psykologisk rammodell

FRAMEs - en psykologisk rammodell
Nomen förlag,
Fakta
9174656252
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Att förstå sina upplevelser och att förstå sig själv är något som vi strävar efter hela livet. Vi känner oss bättre till mods när vi förstår. Ibland känns tillvaron meningsfull, begriplig och hanterbar – och ibland mer eller mindre kaotisk. Varför agerar jag som jag gör? Varför känns det så här i min kropp? Varför tänker och känner jag som jag gör? Varför är min självkänsla så här? Varför uppfattar jag världen på ett sätt, medan andra upplever den på ett annat sätt? - Alla dessa frågor är avhängiga av varandra. Svaren på varje fråga utgör samtidigt delar av svaren på alla de andra frågorna, som är kopplade till varandra i det systemiska tänkande som utgör den röda tråden i denna bok. Mitt eget arbetssätt är präglat av både gestaltterapi och kognitiv beteendeterapi. Jag vill med kommunikationsmodellen i boken vända mig till dig som läser psykologi, vare sig det sker inom ramen för psykologutbildningen, psykoterapeututbildningar, socionomutbildningen, medicinska utbildningar eller lärarutbildningar. Jag hoppas att exemplen ska göra boken intressant även för andra som är intresserade av psykologi, och för dig som är intresserad av samspelet mellan kropp och själ. Nuförtiden instämmer de flesta i att kropp och själ hör ihop. FRAME:S-modellen är ett sätt att åskådliggöra detta, och framför allt ett sätt att analysera och reflektera kring systemiska psykologiska samband. F står för formering av sinnesintryck eller ”den figur/bakgrundsskapande” aktiviteten i hjärnan. R står för reaktioner i kroppen. A står för agerande. M står för det mentala. E står för emotioner. S står för självupplevelser, och de cirkulära, systemiska sambanden mellan dessa sex faktorer utgör tillsammans FRAME:S-begreppet.

Staffan Garpebring, leg. psykolog och dipl. gestaltterapeut, har arbetat inom skola och barnpsykiatri, och arbetar nu i barn och ungdomshabilitering samt på en ungdomsmottagning.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng