Hitta e-boken

Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt

Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt
Nomen förlag,
917465604X
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Vår ambition med den här boken är att dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter från många års arbete med människor. Vi har klart för oss att vi kan uppfattas som provocerande, eftersom vi ger en rad exempel på iakttagelser ur våra egna liv som vi tolkar som könstypiska. När vi på ett sakligt och balanserat sätt försöker prata om olikheter mellan könen och påvisar en skillnad, eller en överdriven styrka som skulle kunna vara både intressant, lärorik och användbar, hamnar vi ofta i en återvändsgränd. Vår önskan är att du läser med ett öppet sinne. Vi erbjuder en möjlighet att se kvinnors och mäns lika värde utan att för den skull utgå ifrån att kvinnor och män är exakt likadana. De flesta av oss vet att det finns fysiska skillnader på utsidan av oss människor. Modern forskning pekar på att det även finns olikheter i hjärnans sätt att fungera som verkar könstypiska.

Vi har roat oss med att studera kvinnliga och manliga beteenden under sammanlagt mer än 100 år och i samspråk med framförallt våra respektive men också med andra människor. Vår ambition är inte att beskriva en objektiv verklighet. Vi redogör enbart för våra tankar om verkligheten och våra personliga erfarenheter utifrån de liv vi levt. Många av berättelserna i boken är dråpliga och utlämnande och vi har publicerat dem för att vi vill ge dig en möjlighet att skratta eller le igenkännande. Vi förväntar oss inte att du ska hålla med oss om allt vi skriver. Vår övertygelse är att människor är långt mer smarta än så. Vår förhoppning är att du ska hitta någonting i den här boken som du kan ha glädje av och dra nytta av. Människan lär sig inte av sina erfarenheter.

Människan lär sig enbart av sin förmåga att dra slutsatser av sina erfarenheter!
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng