Hitta e-boken

Högskolekvalitet 2012: : får studenter jobb efter examen?

Högskolekvalitet 2012: : får studenter jobb efter examen?
Svenskt Näringsliv,
Fakta
9174377973
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Svensk tillväxt och konkurrenskraft är beroende av en högre utbildning av högsta kvalitet som ger goda resultat. Blivande studenter måste ha tillgång till information om vilka förutsättningar olika utbildningar ger, både i form av samverkan med arbetslivet under studierna och jobbmöjligheterna efter examen. En stor majoritet av studenterna uppger nämligen att förbättrade chanser på arbetsmarknaden är ett viktigt skäl till att studera vidare. Det krävs därför ett jobbperspektiv vid utformningen och utvärderingen av den högre utbildningen. Det perspektivet saknas i stor utsträckning i dag. För sjätte året i rad genomför Svenskt Näringsliv undersökningen Högskolekvalitet. Årets undersökning visar bland annat följande resultat: 82 procent av studenterna var sysselsatta 6-12 månader efter examen. 67 procent hade ett kvalificerat jobb (58 procent som examinerats på grundnivå, 72 procent på avancerad nivå).Varannan student upplever att kontakten med arbetslivet under utbildningen var bristfällig. En god samverkan med arbetslivet under utbildningen: ökar sannolikheten att få ett jobb inom tre månader efter examen med 78 procent. ökar sannolikheten att jobbet är kvalificerat med 69 procent. ger i genomsnitt 1007 kr per månad i högre ingångslön.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng