Hitta e-boken

Konsten att säga nej med gott samvete

Konsten att säga nej med gott samvete
Bonnier Fakta,
Fakta
9174244558
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
”Mamma, kan jag få 300 kronor till festen på lördag?” ”Men jag VILL ha en glass!” ”Älskling, nu i helgen kan vi väl åka hem till min mamma, det var så länge sedan vi var där?”

Att leva i en nära relation innebär ständiga ställningstaganden och kompromisser. Inte sällan säger vi ja, trots att vi egentligen inte vill. Vi gör det av kärlek, men i längden främjar det varken oss själva eller dem vi lever med. Konsten att säga nejhandlar om att ta hänsyn till sig själv – också av hänsyn till andra. Att säga nej på ett bra sätt går ut på att lära sig att definiera sig själv utan att kränka eller såra andra. När vi sätter gränser för oss själva är vi goda förebilder för våra barn och blir inte offer för vare sig dem eller andra vuxna.

Konsten att säga nejär skriven med djup respekt för en föräldrageneration som skapar sin föräldraroll inte utifrån allmänt vedertagna principer, utan utifrån sina egna personliga tankar och värderingar. Om detta ska lyckas är det nödvändigt att lära sig att säga nej. I det långa loppet är det bara möjligt att helhjärtat säga ja till sig själv och till andra om vi också känner oss fria att säga nej, när nej är det ärligaste svaret. Och ett ärligt nej är ett kärleksfullt svar eftersom det gör oss tydliga i förhållande till både barnen, vår partner och oss själva. Det går att säga nej med gott samvete!

Jesper Juul är en dansk familjeterapeut och författare. Han har tidigare bl.a. skrivit böckerna Ditt kompetenta barn och Livet i familjen.


Översättare:Gun Zetterström,
Omslagsformgivare:Susanne Viborg
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng