Hitta e-boken

Stressa rätt!: Öka din energi, hälsa och effektivitet

Stressa rätt!: Öka din energi, hälsa och effektivitet
Bonnier Fakta,
Fakta
9174243438
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Höj din stresströskel och bli mer effektiv! Svensk självhjälp baserad på aktuell forskning.
Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, hälsa och energi. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar betydande problem för folkhälsan i de flesta länderna i västvärlden och förväntas öka ytterligare under de kommande tio åren.
Många av de vanligaste folksjukdomarna hos vuxna kan i upp till 70 % av fallen kopplas till långvarig stress i kombination med en ogynnsam och ohälsosam livsstil. Stress medför en ökad risk för olyckor i och utanför arbetet samt hälsovådliga beteenden som missbruk av droger/tobak, dåliga kostvanor och bristande fysisk aktivitet. Stressrelaterade besvär har därtill ekonomiskt negativa konsekvenser, minskar effektiviteten i arbetet och är en glädjedödare i privatlivet.
Samtidigt kan mild stress stimulera kroppens olika skyddssystem som aktiveras för att hantera potentiellt svårare stressorer. Detta antyder att en måttlig mängd stress kan skydda och till och med stärka kroppen långsiktigt.
Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Oavsett vad det är som stressar, så är lösningarna i princip desamma. Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Motivation och engagemang kräver kunskap och när det gäller stress så är finns lösningarna ofta närmre än vad många föreställer sig.
Här får du strategier, tekniker och övningar för att:

hantera stress.
förbättra din sömnkvalitet.
öka din energi och prestationsförmåga.
hantera konflikter effektivt.
uppnå en balanserad självkänsla.
ta reda på vad du vill och sätta mål.

Boken förmedlar även aktuell stressforskning såsom:
Vad stress är och hur det påverkar kroppen.
Anledningar till att man får olika symtom, t ex hjärtklappning, och vad de betyder.
Hur stress och bukfetma hänger ihop.
Anledningen till att man vaknar mitt i natten när man är stressad.

Stressa rätt! bygger på aktuell svensk och internationell forskning.
Dan Hasson är medicine doktor, leg sjuksköterska och diplomerad österländskt utbildad akupunktör. Han har doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet och arbetar för närvarande som forskare vid Karolinska Institutet och Sophiahemmet högskola. Dan är en mycket uppskattad föreläsare inom både näringslivet och universitetsvärlden. Han har en enastående förmåga i att omvandla avancerad vetenskap till påtaglig och lättförståelig information som kan appliceras i det vardagliga livet. År 2004 vann Dan Hassons webbaserade självhjälpsprogram för stresshantering ett hedersutnämnande i EU-kommissionens prestigefyllda tävling "eHealth awards".
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng