Hitta e-boken

"Jag gjorde det coolt att fläta håret" - Utvalda musikintervjuer mellan 1994-1999

"Jag gjorde det coolt att fläta håret" - Utvalda musikintervjuer mellan 1994-1999
Telegram Bokförlag AB,
Fakta
9174235133
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Dessa intervjuer publicerades ursprungligen i Aftonbladet Puls mellan 1994-1999

“Jag har ju gjort så extremt många intervjuer, när jag läste det här axplocket blev jag nästan chockad över hur ytliga de var, men såklart, det var ju formatet, en kvällstidning, men ändå, så min- des jag dem kanske inte riktigt. Däremot kommer jag ihåg, att jag hade med mig en alldeles nyfödd Elliot när jag intervjuade Jay-Z, då rätt okänd för den stora massan, och han ville bara prata om ”Seinfeld”. Jag hade sammanfattningsvis fantastiskt roliga år på Aftonbladet, det tänker man inte på då, då drevs man av den där övertygelsen att DET HÄR MÅSTE JAG SKRIVA OM och jobbade stenhårt jämt, men jag fick göra i stort sett vad jag ville. Den långa Ken-intervjun … jag såg ut som en ketchupflaska i ansiktet när jag läste den, pinsamma frågor om hans förhållande med Robyn … Jag intervjuade Ken nyligen för en annan tidning, och då passade jag på att be om ursäkt.”

Innehållsförteckning:
JERU THE DAMAJA - ”JAG ÄR HIP HOP”
GREEN DAY - ENERGI, SNOR & SKATEBOARD
GREEN DAY - INTE SÅ GRÖNA LÄNGRE
RED HOT CHILI PEPPERS - PEPPAR, PEPPAR, NU ÄR NI HETA IGEN
DA BRAT - BORTSKÄMD OCH BÄST
SNOOP DOGGY DOGG - ”JAG RÖKTE GRÄS MED MIN PAPPA”
BABYFACE - HAN ÄR ANSIKTET BAKOM HITSEN
MC LYTE - BRA ÄR INTE BRA NOG
JAŸ-Z - ”JAG VILL VARA NR. 1”
XZIBIT - HAN GÖR HIP HOP-HITS … UTAN ATT HYLLA VÅLDET
GINUWINE - ETT GENUINT STJÄRNSKOTT
REDMAN - MAMMAS POJKE
BOYZ II MEN - DE VET HUR EN KVINNA SKALL BEHANDLAS
KEN RING - ”JAG ÄR GUDS GÅVA TILL KVINNORNA”

Anna Björkman heter jag och har arbetat som journalist över halva mitt liv, min pappa fixade ungdomsplats åt mig på just Aftonbladet när jag var skoltrött och hoppade av gymnasiet ett år. Sedan gick jag Journalisthögskolan i Stockholm och därefter jobbade jag med främst nöjesjournalistik, men de senaste tio åren har det mest varit inrednings- och familjeinriktning. Jag gör ganska ofta långa personporträtt, men saknar att recensera tv!! Fast det gör ju alla nuförtiden.

Och så lyssnar jag fortfarande bara på hip hop och R&B. Och house, förstås.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng