Hitta e-boken

Flickan som snavade på guldet och andra detektivberättelser

Flickan som snavade på guldet och andra detektivberättelser
Telegram Bokförlag AB,
Deckare
9174233424
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Fyra detektivberättelser i toppklass bjuder Stieg Trenter på i denna bok. Den första Spökjakt med hund, är – det säger författaren – en unik historia, ty den är en perfekt ”deckarthriller” som verkligheten själv har hittat på. Trenter har ”bara” återberättat den, och hans berättarkonst har inte gjort den mindre spännande.

”Verkligheten som deckarförfattare” återkommer i den berättelse om en kuslig upplevelse påSista tåget från Paddingtonen kväll i London, som en av fyra män drog en ruggig höstnatt i skärgården, medan stormen ylade och regnet smällde på fönstren. Stämningen i stugan var suggestiv och historien passade för både tillfället och ämnet, men var den där upplevelsen verkligen sann? Kan så kusliga saker hända? Fanns det inte en hake någonstans i berättelsen? Läs och se!

Spår i nysnöär en historia ur den svenska vardagen, fylld av raffinerad finurlighet. Den handlar om ett brott i en förort söder om Stockholm. Indicierna pekar tydligt åt ett visst håll, alltför tydligt tycker en ung och modig sekreterare på ett advokatkontor, och hon löser gåtan genom ett logiskt och briljant – men farligt! –detektivarbete.

Till slut låter oss Trenter träffaFlickan som snavade på guldet. Det gjorde hon på en båtresa till Köpenhamn och kom in i en fantastisk händelsehärva som förde henne kors och tvärs i staden från det ena hiskliga äventyret till det andra. Hade hon inte varit så enveten så hade inte den danska polisen fått tillfälle att buga sig så djupt för henne, hennes semestertripp hade inte varit så besvärlig och farlig men inte så innehållsrik heller. Och nu har dessutom läsaren fått en verkligt rolig historia att glädjas åt och kan konstatera att dikten kan vara fullt ut lika spännande som verkligheten.

Stieg Trenter (1914-1967) föddes som Stig Johansson men tog namnet Stieg Trenter efter att först ha använt det som pseudonym, idén fick han från E.C. Bentleys deckarklassiker Trents sista fall. Stieg Trenter var journalist och en mycket uppskattad kriminalförfattare och stockholmsskildrare. Han räknas till De Fyra Stora (tillsammans med Maria Lang, Hans-Krister Rönblom och Vic Suneson). Han debuterade 1943 med kriminalromanen Ingen kan hejda döden. I Farlig fåfänga (1944) introducerade han fotografen och amatördetektiven Harry Friberg, och litet senare också hans ständige vapendragare, kriminalaren Vesper Johnson. Harry Friberg är tecknad efter Trenters nära vän, mästerfotografen KW Gullers. Vesper Johnson har chefredaktören Runar Karlströmer som förebild, Trenters chef på tidningen Allers.

Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar – tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng