Hitta e-boken

Vykort från Lappland Ett reportage om gruvdrift, identitet och drömmar

Vykort från Lappland Ett reportage om gruvdrift, identitet och drömmar
Telegram Bokförlag AB,
Fakta
9174231715
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
I Stockholm föds i dag vart fjärde svenskt barn, där huserar de mest inkomstbringande företagen, där häckar den politiska makten. Närmare Polcirkeln pendlar utvecklingen mellan oroväckande till katastrofal. Läget är alltigenom desperat. Den svenska glesbygden utarmas och jakten efter arbete, kulturell stimulans och utmaningar drar merparten av Norrlands unga till södern och städerna. ”En kommun som ska vända trenden måste antingen skaffa sig en skidbacke som lockar turister eller öppna en gruva.” Så låter den dystra men verklighetstrogna sammanfattningen av Björn Sundström, som kartlagt trenden för Sveriges kommuner och landsting. I tre nedslag i tre norrländska orter – Adak, Bastuträsk och Sorsele – målar Klas Lundström upp en personlig och ömsint samtidsbild av ett krisande norrländskt inland där det pågår en desperat kamp mot klockan. De senaste årens rasande avbefolkning och storföretagens systematiska våldtäkter av naturresurser reflekteras i en delvis avgrundsdjup sorg och uppgivenhet som präglar glesbygdsbefolkningen, på en plats som fram till för bara ett decennium sen blomstrade. Mitt i detta mörker får vi möta några eldsjälar som vägrar ge upp, som genom växande solidaritet, sprudlande kreativitet och en brinnande lidelse för en plats de älskar i små steg har påbörjat återbyggandet av ett nytt, hoppfullt Lappland.

Klas Lundström, född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas har sedan bokdebuten 2008 gett ut åtta reportageböcker, bl.a. om Östtimor, Nya Zeeland, Amazonas, svensk guldindustri och eurokrisen. Brinner för engelsk fotboll och tycker mycket om reklamfri radio.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng