Hitta e-boken

Betongen brinner

Betongen brinner
Leopard förlag,
Fakta
9173433470
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
– Jag vill inte bli integrerad. Jag vill ha ett jobb! sa Mamdou i Aulnay-sous-Bois utanför Paris under de franska förortsupploppen 2005.

I oktober 2005 dog två unga pojkar efter att ha blivit jagade av polisen i Parisförorten Clichy-sous-Bois. Det blev startskottet till de värsta oroligheterna sedan studentrevolten 1968. Upploppen varade i tre veckor och resulterade i att 10.000 bilar och 300 byggnader brändes upp över hela Frankrike. Vad orsakade denna ofantliga vrede?

Betongen brinner är berättelsen om människor i Frankrike som lever på bortglömda platser dit ingen åker för att strosa på söndagarna, för att shoppa eller gå på teater, där inkomsterna är låga, arbetslösheten hög och den största delen av invånarna invandrare. Det handlar om tonåringarna Abdel och Rachid i le Mirail utanför Toulouse, som saknar framtidsutsikter och känner sig ständigt trakasserade av polisen. Men också personer som Aïssa Diawara, en eldsjäl som försöker vända utvecklingen i Aulnay-sous-Bois. Med franskundervisning och läxhjälp åt barnen skapar hon hopp om en bättre framtid.

Det började i Clichy-sous-Bois utanför Paris, men kanske kunde det lika gärna ha börjat i Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Torun Börtz är född 1967 och har jobbat som journalist i drygt 15 år. Sedan sju år tillbaka är hon frilansjournalist med Frankrike som bas, bl.a. för TT:s räkning.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng