Hitta e-boken

Nya testamentet - Nya Levande Bibeln

Nya testamentet - Nya Levande Bibeln
Fakta
9171651942
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Det nya testamente du nu läser innehåller samma budskap som andra översättningar. Men du som har läst Bibeln förut kommer att märka att språket här är lättläst och mer likt vardagssvenska. Det beror på den
princip vi har följt vid översättningen.

Istället för att behålla originalspråkets form och översätta ord för ord, har vi översatt varje tanke i originaltexten så att samma tanke kommer fram i svenskan. Detta kallas ofta en dynamisk översättning.

Vi har alltså ställt två frågor: ”Vad menade författaren med det han skrev?” och ”Hur skulle han ha framfört det om han talat svenska?” Vi har sedan, samtidigt som vi försökt behålla författarens stil, länkat ihop dessa
tankar till en svensk text. Allt för att samma budskap, samma mening, ska
förmedlas till dig som läser det.

Tre mycket viktiga regler har gällt för oss under arbetet. Översättningen måste vara:

korrekt - den ska återge exakt samma budskap som originalet. Inga tankar ska dras bort eller läggas till.

klar - budskapet ska vara tydligt. För att en modern läsare klart ska förstå budskapet har vi ibland varit tvungna att fylla ut med nödvändig information som var självklar för de första läsarna. Ibland finns informationen istället i en fotnot. Där vi varit tvungna att välja en eller annan tolkning av ett bibelställe, har vi försökt välja den tolkning som har starkast stöd bland forskare och bibelkunniga.

naturlig - vårt mål har varit att budskapet i den här boken ska nå fram även till den som aldrig har läst Bibeln förut. Vi har därför försökt
undvika sådana termer som numera bara används i religiösa eller kyrkliga
sammanhang. Utan att ändra på innehållet i dessa traditionella termer, har vi försökt skapa ett språk som är naturligt för läsaren.

Budskapet i den här boken är dynamit. Det kan förändra både dig och ditt liv för all framtid. Vår enda drivkraft har varit att göra Guds budskap lika klart och enkelt som det var från början. Läs det!
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng