Hitta e-boken

Livscykelanalys (LCA): ringar på vattnet

Livscykelanalys (LCA): ringar på vattnet
SIS Förlag,
Fakta
9171627456
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Denna bok introducerar livscykelanalys (LCA) enligt de internationella standarderna i SS-ISO 14040-familjen. Läsarna lär sig det systematiska och standardiserade sätt som LCA-standarderna beskriver, för att skaffa överblick och för att kunna ta ett globalt ansvar och hänsyn till miljön, människan och jorden.

LCA är ett sätt att skaffa en helhetsbild av miljöpåverkan. Livscykelstudier kan exempelvis genomföras för att jämföra hur olika produkter eller produktversioner påverkar miljön, för att ta reda på om en viss produkt är beroende av resurser som snart blir dyrare på grund av begränsad tillgång i jordskorpan, inför beslut om införande av ny produktionsteknik i en fabrik, ny organisation för avfallshantering, eller för att studera miljökonsekvenser vid ombyggnation av trafikleder eller vid placering av nya affärs- eller industriområden.

Boken är utformad och skriven som en handbok för dem som i sitt yrke tar beslut, gör inköp och utför sitt arbete utan att direkt syfta på naturen och miljön, men som ändå måste eller vill ta någon form av livscykelhänsyn till miljön, jorden och människan. Handboken vänder sig till yrkesutövare med ekonomisk eller teknisk bakgrund, men även till elever i gymnasiets högre årskurser, och studenter på universitet och högskola utan särskilda krav på miljöexpertis.

Yrkeskategorier som har nytta av boken är ingenjörer, ekonomer och olika miljöexperter som har för avsikt att genomföra LCA-studier, men också exempelvis inköpare eller produktutvecklare i tillverkande industriföretag, affärsstrateger i handelsföretag och bostadsföretag, affärsutvecklare, inköpare och försäljare på transportföretag, tekniska eller ekonomiska chefer eller politiker i landsting eller kommuner, och också förvaltare, chefer eller utredare i statliga verksamheter.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng