Hitta e-boken

En sexists bekännelser

En sexists bekännelser
Liber AB,
Fakta
9170053111
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En sexists bekännelser

- jag visste inte att det var så illa


Det här är berättelsen om vad som sägs bakom stängda dörrar - i styrelserummet, ledningsgruppen eller vid rekryteringen av den nya chefen.
Lars Einar Engström berättar utifrån sin bakgrund som chef, headhunter och man. Och han erkänner. Han har som rekryterare valt bort kvinnor till chefspositioner på grund av potentiellt barnafödande. Han har fällt fördomsfulla kommentarer om manliga kollegor som hämtat barnen på dagis eller lämnat affärsmötet för att handla mat på vägen hem. Läsningen är underhållande och självutlämnande. Vissa kommer att bli förvånade. Andra kommer att bli arga eller känna sig träffade. Många kommer trots allt att tvingas reflektera över sig själva och sitt förhållningssätt till vad som är manligt och kvinnligt.

Boken är ingen klagosång, utan snarare ett klargörande. Det finns också handgripliga råd för hur man får till stånd en förändring.

En sexists bekännelser vänder sig framförallt till chefer på alla nivåer och i alla organisationer. Men även kvinnor i karriären, studenter och givetvis alla som är intresserade av jämställdhetsfrågor, har nytta av boken. Kan dessutom "männen med makt" läsa detta så kanske de inser konsekvenserna av vad de säger, gör och inte gör.

Lars Einar Engström har bred erfarenhet från svenskt näringsliv. Han har arbetat i ledningsgrupper och styrelser. De senaste åren har han varit chefsrekryterare och tillsatt många av toppskickets nyckelpositioner. Han vet hur det är "där uppe", hur snacket går, vilka värderingar som finns och vad som gör att jämställdhetsarbetet.

"Jag sträckläste den här boken. Den är bra. Precis så här är det. Vad skönt att äntligen en man går ut och säger detta."

Amelia Adamo

"Den är smart och läsvärd, förskräcklig och konstruktiv. Han är generös med konkreta exempel... Det mest befriande med Lars Einar Engströms bekännelser är att han aldrig faller för frestelsen att tassa ut i psykologismens träsk."

Ulrika Knutsson, krönikör Veckans Affärer.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng