Hitta e-boken

Billy och Lotta på rymmen

Billy och Lotta på rymmen
Bonnier Carlsen,
Barn & Ungdom
9163884887
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Billy och hans mamma är ute och leker i snön. Åker kälke och bygger en snö-Billy, men så måste mamman gå in, och då kommer arga Lotta. Hon är så arg att hon måste hoppa jämfota. Hennes mamma och pappa vill att hennes lillebror ska flytta in i hennes rum. Billy tycker det låter ganska trevligt för han har inga syskon och skulle gärna ha vilja ha en liten bror i sitt rum. Arga Lotta har bestämt sig för att rymma och frågar om Billy vill följa med. Egentligen vill inte Billy följa med, men han tänker att det kanske kan vara bra för man vet ju aldrig vad som kan hända Lotta ute i skogen. Hon kanske bryter benet eller någonting. Men först måste de hämta lite matsäck, så de går in till Billy och smyger åt sig en matsäck med ost, korv, bananer, läsk och marmelad, och glasspinnar, pizza, kanelbullar och blåbär. De tar kälken. Arga Lotta får sitta medan Billy puttar på. Det går bra i nedförsbacken, men inte när de kommer ut på gatan. Då blir det för tungt. Matpaus, bestämmer Lotta, och så gör de i ordning en picknick på kälken, men de goda dofterna sprider sig och grannens jättestora hund Ruffe kommer och sätter i sig av godsakerna. Billy kommer på att han kan få vara draghund, så de spänner för Ruffe och sätter sig på kälken. Han drar genast iväg, men inte ut i skogen, utan rakt in trädgården till sitt eget hus. Där bor tant och farbror Storm, som öppnar dörren när de hör Ruffe och då ser de Billy och Lotta. Snart kommer Billys mamma och Lottas mamma och pappa. Lottas pappa berättar att han ska bygga ett eget rum till Lottas lillebror. Billys mamma säger: - Billy, nästa gång måste du säga till! Jag vill ju också rymma ibland, och då kan vi ju ge oss iväg tillsammans! Detta är Birgitta Stenbergs och Mati Lepps tionde bok om Billy. Den finurlige lille runde killen, hans mamma och hans kompis Lotta har under det senaste decenniet klivit rakt in i de svenska barnboksläsarnas hjärtan.


Illustratör:Mati Lepp
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng