Hitta e-boken

Jerker

Jerker
Bonnier Carlsen,
9163845180
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Jerker är en tjock tioåring som inte uppskattas av sin omvärld. Utom av Nettan då, hans lillasyster på 4 år. Hon är faktiskt den enda som sagt att hon älskar honom. Varken Nettan eller Jerker är så lyckade i mammas och pappas ögon, känner Jerker. Nettan kan kanske gå an, trots att hon har eksem, men Jerker känner hur hopplös han själv ter sig från föräldrarnas horisont. Han är varken bra på att läsa eller räkna, och inte är han haj på datorer. Ändå får han en dator av pappa, en superdator så han ska bli smartare. För är det nåt som inte pappan gillar så är det folk som är IQ purjolök. I pappans drömmar är Jerker ett datorgeni, och inte en kille som helst uttrycker sig genom att spela trummor.
Bokens föräldrar står för de värderingar som genomsyrar vårt samhälle, där det logiska tänkandet styr och ger utdelning på bekostnad av känslans intelligens. De ser bara hur tanklös Jerker är, hans oförmåga att hitta rätt ord i olika sammanhang. De ser inte tillgångarna, som hans värme och spontanitet, intuition och konstnärlighet. Även andra vuxna runtom honom, som exempelvis lärare, verkar märkligt blinda för barns behov. Men det finns viktiga personer i Jerkers omgivning som ser och bekräftar. Som mormor, och den skarpögde musikläraren. Men den som kommer att bli allt viktigare för Jerker under berättelsens gång är klassens tysta tjej, Linn. Inte kunde han ana att hon spelar elgitarr, framför allt inte att hon kan tänka sig att bilda ett band med honom!
Författaren säger själv att Jerker funnits länge i hennes tankar. Han har lånat drag från en vild kusin, som idag skulle diagnostiseras DAMP/ADHD. Men han har också drag av henne själv, av hennes egen oförmåga att uttrycka sig under skolåren. Hon har tidigare givit ut 3 böcker om flickan Puck på annat förlag.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng