Hitta e-boken

Dvärghyenan Fizi och sjörövarna

Dvärghyenan Fizi och sjörövarna
Vulkan Bokförlag,
Barn & Ungdom
9163775255
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Detta är berättelsen om de fantastiska äventyr som den svarta dvärghyenan Fizi upplevde under sitt vilda liv i Västindien. Han tillhör en utdöd ras av hyenor som en gång bodde på en ö i Karibiska havet. Det lilla svarta djuret drömmer om äventyren ute på haven, rymmer från sina föräldrar, och tas ombord på ett piratskepp. Ombord får han vänner, men också en farlig fiende. Under irrfärderna på havet möter sjörövarna ett spökskepp, och Fizi deltar i plundringen av handelsfartyget Santa Ana. Efter sin landstigning i Havanna buras han in i en fängelsehåla, men tack vare sin listighet rymmer han, och går till sjöss igen. Efter en misslyckad kapning lyckas Fizi nätt och jämt undkomma ett krigsfartyg, och kommer tillbaka till Havanna. Men där är han är efterlyst, och har nu blivit trött på sjöröveriet, men när han försöker lämna staden blir han arresterad och förd till Kubas guvernör. Inför denne mäktige man påstår Fizi att han känner till var piraterna gömt sina erövrade dyrbarheter från Santa Ana. Guvernören vill tvinga honom att visa var de är gömda. Med hjälp av trolldom lyckas Fizi smita från hjulångaren på väg till en skattgömma som han inte har en aning om var den finns. Han hittar till slut vägen hem till sin lyckliga pappa och mamma. Något guld har han inte fått med sig, men han längtar inte längre efter det äventyret på de stora haven.

Författaren, Robert Nilsson, född 1 mars 1940, har verkat som forskare och administratör, tjänstgjort som expert för flera internationella organisationer, industrin samt för miljömyndigheterna i Iran och Indien. Som professor i toxikologi vid Stockholms Universitet och Nofer Institutet för Yrkesmedicin, Lodz, Polen, har han lett flera stora internationella EU-projekt. Han var sakkunnig för neurosedynbarnen under processen mot Astra, och tillsammans med advokat Henning Sjöström skrev han "Pillret som väckte världen", en bok som översatts till flera språk. Han är numer rådgivare i internationella frågor vid Vinca Institutet för Kärnforskning i Belgrad. Han är gift och har tre barn och två barnbarn.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng