Hitta e-boken

Gissa 300 fåglar

Gissa 300 fåglar
Vulkan Bokförlag,
Romaner
9163753758
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Fåglar har fascinerat mig sedan jag såg min första flock steglitsor 1955. Sedan dess har jag genom åren exkurrerat i Sverige och utomlands. Fågelforskningen har expanderat med väldig fart de senaste decennierna, och omfattar såväl miljö som arv. Men många frågor återstår att lösa, inte minst hur miljöförändringarna påverkar dem.

Fåglar har spelat en betydande roll i mänsklighetens historia. I folktron var omen, goda som onda, viktiga. I det gamla bondesamhället kunde fåglar tjuvmjölka getter, orsaka brand eller bringa barn till förtjänta.

Det var först med Linné som fåglar fick systematiska namn på latin, ett släktnamn och ett artnamn. Linnés systematik har stått sig märkligt bra fram till nu. Fågelraser började urskiljas på 1900-talet. Först från slutet av förra seklet delade moderna genetiska undersökningar upp raser i flera arter, som t.ex. trutsläktet.

Vår miljö förändras och fågelfaunan med den. Under ett sekel sker stora förändringar, i mindre skala också under några decennier. Tvärt emot vad man kan tro har antalet häckande fågelarter i Sverige ökat betydligt sedan 1700-talet. Ökningen har främst gällt mindre arter som tättingar. Ett antal större och vackrare har däremot försvunnit. I vår faunaregion har en art med anknytning till Sverige utrotats.

Alla dessa aspekter finns i denna diktsamling om fåglar. Talet 300 är intressant och har också många kopplingar till Sveriges fågelarter, framför allt Club 300.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng