Hitta e-boken

Missbruk, människor och relationer: behandling genom professionella och privata nätverk

Missbruk, människor och relationer: behandling genom professionella och privata nätverk
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144100604
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Missbruk är i högsta grad en fråga om relationer. Det är i relation till anhöriga som missbrukaren väljer dem eller alkoholen/drogen. Det är i relationen till läkaren som missbrukaren kan välja att följa medicinska råd eller inte. Det är i relation till behandlaren som det avgörs om behandlingen blir framgångsrik eller inte. Relationen till socialtjänsten avgör effekten av den sociala insatsen.

”Runt varje människa med missbruksproblem finns en omgivning som inte talar med varandra”, hävdas i denna bok och därmed förs frågan om relationer ut till missbrukarens omgivning. Hur talar de privata och professionella nätverken med varandra? Men inte nog med det, hur talar de olika ”skolorna” inom missbruksteorin med varandra?

Denna bok syftar till att förena idéer och människor till samarbete. Den beskriver effekterna av splittring och avbruten kommunikation och den visar på vägar förbi dessa problem. Boken beskriver gemensamma nämnare i psykodynamisk teori, kognitiva behandlingar, transaktionsanalys och Minnesotaskolan. Vidare presenteras metoder där dessa olika perspektiv på missbruk kan samarbeta.

Boken kan med fördel användas på högskolenivå i utbildningar inom hälso- och sjukvård, sociala sektorn och kriminalvården. Den kan även läsas av alla som arbetar med missbruksfrågor eller som av olika skäl önskar fördjupa sig i kommunikationen med människor som har missbruksproblem.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng