Hitta e-boken

Reflektionens praktik: ett bidrag till den filosofiska pedagogikens innehåll

Reflektionens praktik: ett bidrag till den filosofiska pedagogikens innehåll
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144100442
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Det växande intresset för filosofi har under senare år influerat närliggande ämnesdiscipliner som t.ex. pedagogik. Inom lärarutbildningen har detta kommit till uttryck i bl.a. diskussionen om den reflekterande praktikern. I denna bok ger författaren en historisk beskrivning av pedagogikämnets filosofi från Sokrates och fram till en ny, postmodernistisk pedagogik.

Boken innehåller tre delar. I den inledande delen resonerar författaren kring pedagogik, didaktik och autodidaktik. Särskilt beaktas autodidaktikens förhållande till didaktiken och den s.k. negativa pedagogikens tillämpningsmöjligheter när det gäller inlärning och utveckling. I den andra delen behandlas en rad filosofer som haft och har ett starkt inflytande över pedagogikämnet såsom Cartesius, Comenius, Kant och framför allt Sokrates. I den tredje och avslutande delen står praktiken i fokus, och särskild vikt läggs vid Donald Schöns diskussion om den reflekterande praktikern. Som en röd tråd genom boken löper idén om en teoretisk grund på vilken pedagogens praktik skall vila, en reflektionens praktik. Boken avslutas med ett utförligt person- och sakregister.

Reflektionens praktik är avsedd för lärarutbildning samt för andra samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar inom universitet och högskola.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng