Hitta e-boken

Traditionellt, modernt och postmodernt kring döden

Traditionellt, modernt och postmodernt kring döden
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144100353
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Boken beskriver tre olika förhållningssätt till döden. I traditionella sätt att hantera döden är det religiösa ritualer som bestämmer reglerna. Moderna sätt kontrolleras av nya professioner, den osynliggörs och döljs. I postmoderna sammanhang tar individen tillbaka initiativet och det finns inte längre några givna, allmängiltiga regler för hur döden ska hanteras.

Dessa tre olika perspektiv på döden kan fungera som stimulerande tankeunderlag i yrkesutbildningar och verksamheter där man måste räkna med att komma i direkt kontakt med döden, eller med frågor som har med döden att göra.

Boken ger underlag för frågor som: Vari består ett döende och en död? Är det något naturgivet – eller beror det på hur vi ser på saken? Finns det ett ”rätt” sätt att hantera döden och ett ”rätt” sätt att sörja? Vad tar vi så för givet att vi inte ens reflekterar över andra sätt att se och agera? Vad har vi lärt oss att självklart lämna över till experter – och vad ser vi som existentiella frågor och praktiska problem för oss ”vanliga dödliga”?

I behandlings-, vård- och omsorgsyrken där man knappast kan undvika döden och sorgen som konkreta företeelser är det viktigt att man får tillfälle att reflektera över döden också på en annan nivå än den individuella; som ett oundvikligt, universellt fenomen – en allmängiltig händelse som det finns olika sätt att hantera.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng