Hitta e-boken

Brottsbekämpning - mellan effektivitet och integritet

Brottsbekämpning - mellan effektivitet och integritet
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144100183
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Går det att uppnå en effektiv kontroll av brottsligheten och ändå bevara respekten för mänskliga fri- och rättigheter? Konflikten mellan effektiv brottsbekämpning å ena sidan och personlig integritet å den andra utgör det övergripande temat för denna bok, redigerad av Janne Flyghed. De flesta anser nog att det är i sin ordning att utsätta personer som begått brottsliga handlingar för någon form av ingrepp. Men hur är det med polisverksamhet som huvudsakligen handlar om kontroll och övervakning av allmänheten, personer som inte är misstänkta för något brott? Är det acceptabelt att vi alla övervakas för att ett fåtal ska förhindras begå brott?

Boken beskriver ett antal nyare brottskontrollerande verksamheter, exempelvis buggning, kameraövervakning och dataregistrering och undersöker i vilken mån de kommer i konflikt med grundlagsstadgade mänskliga fri- och rättigheter. Det finns en tendens till smygande expansion vad det gäller tvångsmedel. I boken diskuteras vilken roll politiker, polis, kontrollindustri och media spelar i denna process. Vilka hotbilder presenteras och vad finns det för belägg för att de nya kontrollmetoder som införs verkligen är effektiva? Hur är det möjligt att kontrollera brottsligheten på ett sätt som anstår en rättsstat och demokrati som respekterar mänskliga fri- och rättigheter?
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng